Lääkejätteiden palautus

Voit palauttaa hävitettävät lääkkeet joko Kontiolahden apteekkiin tai Lehmon sivuapteekkiin.

Ohjeet lääkejätteen pakkaamisesta:

  • Pakkaa lääkejätteet läpinäkyvään muovipussiin.
  • Poista pakkauksista henkilötiedot.
  • Tyhjennä tablettitölkit ja laita tyhjät tölkit ja pahvipakkaukset sekajätteeseen tai lasinkeräykseen. Tabletteja ei tarvitse irrottaa folioliuskoista.
  • Laita pussiin voiteet, aerosolit ja pullolääkkeet pulloineen.
  • Erottele muusta lääkejätteestä ruiskut ja neulat, elohopeakuumemittarit, Trexan-valmiste ja muut solunsalpaajat, Betadine ja joditabletit.

Kiitokset yhteistyöstä!

Annosjakelupalvelu

Annosjakelu on osa sujuvaa ja turvallista lääkehoitoa. Apteekkimme annosjakeluvastaavilla on kokemusta ja asiantuntemusta kotisairaanhoidolle, palvelukodeille ja yksityisille henkilöille tehtävästä annosjakelusta.

Mikäli sinulla tai läheiselläsi on käytössä useita lääkkeitä, vaikeuksia ottaa ne tai monimutkainen annostus, on annosjakelupalvelu hyvä ratkaisu. Annosjakelun asiakkaan saat apteekistasi annosjakeluun soveltuvat lääkkeet 2 viikon erissä kerta-annospussiin pakattuna.

Jokaiseen lääkepussiin on selkeästi merkitty nimesi, syntymäaikasi, pussin lääkesisältö ja annoksen ottamiskohta (päivä ja kellonaika). Näin voit olla varma, että otat oikeat lääkkeet oikeaan aikaan.

Ennen annosjakelupalveluun siirtymistä tarkistamme lääkityksen päällekkäisyydet ja mahdolliset haitalliset yhteisvaikutukset. Lisäksi huolehdimme lääkereseptien uusimisesta, tilaamisesta ja lääkkeiden käytön opastuksesta. Kysy lisää henkilökunnaltamme.

Sähköisen reseptin uusiminen

Uusimme sähköisen reseptin, jos uusittavan reseptin kirjoituspäivämäärästä ei ole kulunut yli 16 kuukautta. Reseptin uusimisesta perimme 2 €/resepti (korkeintaan 6 €/uusimiskerta). Apteekkiin uusittavaksi jätetyn sähköisen reseptin uusimista voi kysyä puhelimitse apteekissa. Kun apteekki on suljettuna, sähköisen reseptin tilan voi tarkistaa e-reseptikeskuksesta Kanta-palvelun kautta. Linkki Kanta-palveluun

Reseptin voi uusia apteekin lisäksi Kanta-palvelun kautta, käymällä paikan päällä terveyskeskuksessa tai soittamalla niihin allaolevista numeroista.

Kontiolahden terveyskeskus: 013-3302216

Lehmon terveysasema: 013-3302217

Terveydenhuollon rekisteröintipiste

Kontiolahden apteekki toimii maksullisina terveydenhuollon rekisteröintipisteenä. Kysy lisää apteekista!

Osuuspankin maksupalvelukuorien välitys

Osuuspankin asiakkaat voivat hakea tyhjiä maksupalvelukuoria ja pankkisiirtolomakkeita Lehmon sivuapteekilta sekä Kontiolahden apteekilta. Uudet pankkisiirtokuoret voi jättää lähimpään postilaatikkoon Osuuspankkiin toimitettavaksi.

Mobiiliresepti

Voit pyytää meitä laittamaan lääkkeen valmiiksi mobiilireseptiohjelman avulla. Lataa älypuhelimeen Mobiiliresepti-ohjelma. Avaa ohjelma. Kuvaa puhelimella paperisen potilasohjeen viivakoodi. Kirjoita seuraavaan ruutuun puhelinnumerosi ja valitse apteekki. Lähetä tiedot puhelimellasi. Apteekki soittaa sinulle saatuaan järjestelmäänsä varauksen.

Kotiinkuljetus

Koronavirusepidemian aikana voit kysyä meiltä tuotteiden kotiinkuljetusta. Soita Kontiolahden apteekkiin p 013-731106 tai Lehmon sivuapteekkiin p. 013-893773

Hyödyllisiä linkkejä

Lääkehinnasto
Kela-korvaukset
www.rokote.fi
Kontiolahden ja Lehmon terveysasema
Doping-lääkkeet
Myrkytystietokeskus
Kontiolahden apteekki,Kontiolahti,Lehmon sivuapteekki,Lehmon apteekki